#talentbindenenboeien

Bedrijvenmarkt 2024

Vrijdag 18 oktober organiseren we voor de tweede keer de Bedrijvenmarkt in De Meerpaal in Dronten. De Bedrijvenmarkt heeft als doel om bedrijven en talenten die hun loopbaanmogelijkheden verkennen en belangrijke beslissingen nemen over hun toekomst dichter bij elkaar te brengen.

Maar liefst 500 scholieren van het Ichthus College Dronten en het Almere College komen deze dag (verplicht) naar de Bedrijvenmarkt. Dit zijn tweedejaars vmbo-leerlingen en derdejaars havo- en vwo-leerlingen. Zij maken allemaal in schooljaar ’24-’25 een profielkeuze.

Deze profielkeuze maken ze op een relatief jonge leeftijd. Veel leerlingen worden hierdoor onzeker, ze hebben vaak geen idee hebben wat ze later willen doen. In de praktijk zien we ook dat veel studenten in het eerste jaar van vakrichting wisselen omdat hun keuze destijds voor het profiel niet de juiste blijkt te zijn. Wij pakken dit probleem aan door lokale bedrijven en jongeren met elkaar in contact te brengen.

#talentbindenenboeien

Bedrijvenmarkt 2023

Vrijdag 6 oktober vond in De Meerpaal de eerste editie plaats van de Bedrijvenmarkt. De markt is een initiatief van Bedrijvenplatform Gemeente Dronten in samenwerking met het Ichthus College Dronten en het Almere College.

De Bedrijvenmarkt heeft als doel om bedrijven en talenten die hun loopbaanmogelijkheden verkennen en belangrijke beslissingen nemen over hun toekomst dichter bij elkaar te brengen. Ook het komende leerjaar maken veel leerlingen weer een profielkeuze. Om deze keuze te vergemakkelijken is het heel handig om in dit leerjaar kennis te maken met een diversiteit aan bedrijven en dus beroepen. Wellicht helpt dit om een betere profielkeuze te kunnen maken.

Compilatie Bedrijvenmarkt 2023 | © De DronterReporter

Interview met Carla Renkema, mede-organisator Bedrijvenmarkt | © De DronterReporter

Interviews met diverse standhouders Bedrijvenmarkt 2023 | © De DronterReporter